1. Sulatamine:
Nagu juba mainitud, on parim viis jõevähkide sulatamiseks loomulik meetod, kus vähid viiakse sügavkülmast külmkappi ja jäetakse sinna 12-24 tunniks. Kui teil on vaja kiiremini vähke sulatada, võite kasutada külma vett. Pakkige vähid õhukindlasse plastkotti ja asetage see kaussi külma veega. Veenduge, et kott on täielikult vette kastetud.
2. Valmistamine:
Pärast vähkide täielikku sulatamist on need tarbimiseks valmis. Kuid selleks, et vähid oleksid maitsvamad ja lõhnavamad, võib neid veidi soojendada. See on võimalik järgmiselt:
Aurutatult: Valage potti natuke vett ja keetke see. Asetage vähid spetsiaalsesse aurutamiseks mõeldud korvi või metallist sõelale ja asetage see keeva vee kohale. Katke kaanega ja keetke vähke auru peal umbes 2-3 minutit, kuni need on soojad.
Ahjus: Eelsoojendage ahi 180 kraadini Celsius. Asetage vähid küpsetusplaadile ja pange see ahju 5-7 minutiks. Enne vähkide ahju panemist võite neid oliiviõli või sulatatud võiga üle valada ja oma lemmikvürtsidega üle puistata.
3. Vähkide keetmine:
Alustuseks valmistage maitsekas puljong. Valage suurde potti vett, lisage meresoola, loorberilehte, teralist musta pipart, mõned küüslauguküüned ja mis tahes muud teile meelepärased maitsetaimed ja vürtsid. Keetke puljongit.
Pärast vähkide täielikku sulatamist lisage need keeva puljongi hulka. Keetke vähke puljongis umbes 2-3 minutit või seni, kuni need on soojad.
4. Serveerimine:
Serveerige vähid kuumalt, kaunistatuna värskete ürtide ja koorekastme või valikulise kastmega. Täiendage rooga värske valge leiva ja külma õlle või valge veiniga.
On oluline märkida, et kuigi vähid on juba eelnevalt keedetud, annab puljongis keetmine neile mitte ainult soojust, vaid imbub ka täiendavate maitsetega, muutes roa veel maitsvamaks ja küllastunumaks.